:: Истинска МАГИЯ ::

 

 
Рейтинг: 3.00
(240)
НАЧАЛО
УСЛУГИ
Каталог
ПУБЛИКАЦИИ
Връзки
За контакти
Лични файловеПУБЛИКАЦИИ / КАКВО СА РУНИТЕ?

КАКВО СА РУНИТЕ?
05.06.06 16:38

Автор:Боян - чародей

Според легендата, бог Один прекарал девет дни на световното дърво Игдрасилс, измъчван от глад и жажда, докато не забелязал руните. След това ги дал на хората.

 

 

Исторически, руните са азбука, появила се в началото на втори век. Тези символи били изписвани върху камък, дърво или метал, смятало се, че имат магическа сила и затова се изпозват като амулети и талисмани. Освен това, древните народи от Европа и по-специално келтските жреци- друидите, ги използвали за предсказване на съдбата. Последните, които били запознати с метода на гадаене, обаче живяли в Исландия през седемнадесети век, след това изкуството на гаданието с руни се загубило. То се наричало- хвърляне на руни или Рунемал .Знанието за руните, обаче не се загубило, то продължило да живее в хилядите останали рунически камъни, в легендите за богове и герои от Старата и Нова Ера и очаквало да разкрие тайните си на всеки, пожелал да открие наследството на друидите и на скандинавските богове.

 

 

Надписите върху руничните камъни най-често са кратки и състоящи се от няколко думи и представляват по същество заклинания. Тези рунически надписи се наричат футарк и могат да се четат, както от ляво на дясно, така и от дясно на ляво. Рунически надписи се срещат на запад от Гренландия, та чак до Балканския полуостров, на изток. Този вид писменост се е използвала от славяните, келтите, германските племена и викингите. Съществуват различни видове рунически азбуки, в които броя на руните е различен- от 16 до 32. Традиционно за гадаене се използва древно-германският вариант, наречен още Старши футарк, състоящ се от 24 руни, разделени на три групи от по осем, наричани аети. Трите аета са наименовани на три от скандинавските богове, а именно: Ает на Тир, Ает на Фрей и Ает на Хагал.

 

 

Руните, освен за предсказване на бъдещето, се използват и за неговата промяна, но това е част от келтската магия и освен това е доста опасно, и за това се прави само от професионалисти магове.

 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

 

e-mail: realmagick@dir.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари
4. veni
08.05.08
10:22
obicha li me kamen
shte se saberem li shte badem li shtastlivi
3. mariana
01.02.08
18:45
ще видя ли скоро бисер
2. мариана
01.02.08
18:42
обича ли ме бисер
1. друид
05.06.07
15:16
Човек с чисто сърце, може да усети силата на руническите камъни.Руническите камъни, трябва да се използва само, за добро.
0.1361